Juhsajtos cukkinisaláta
Hozzávalók
50 dkg cukkinit
2 dl tejszín
só, bors, citromlé
10-15 dkg juhsajt
kapor ( kb. 1 csokor)
Elkészítés
Először is összemorzsoljuk a sajtot és a citromlével, sóval, borssal és tejszínnel ízesítjük. A cukkinit vékonyan felszeleteljük és nyakonöntjük az öntettel. Tetejét meghintjük kaporral és lehűtve tálaljuk.
Tormás padlizsán
Hozzávalók
20 dkg burgonya
20 dkg paradicsom
20 dkg padlizsán
1 doboz tejszín
10 dkg reszelt torma
só
Elkészítés
A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és megfőzzük. A paradicsomot megtisztítjuk és felkockázzuk. A padlizsánt meghámozzuk, felaprítjuk és besózzuk. Majd az egészet összekeverjük és a tormával, a tejszínnel és a sóval ízesítjük.