Vegasali

salátavariációk minden mennyiségben, hús nélkül, mégis változatosan és finoman

Kenyérsaláta fokhagymával

Hozzávalók

1 dl olaj

olívaolaj

2 fej saláta

fokhagyma izlés szerint

2 szelet fehérkenyér

1 keményre főzött tojás

só, bors, mustár

Elkészítés

Az olívaolajból sóval, borssal és mustárral izlés szerint mártást készítünk. (tehetünk még hozzá egy kis borecetet is) A kenyeret kockákra vágjuk és fokhagymás olajban kisütjük. A megmosott salátát megszárítjuk, majd hosszúkás, vékony szeletekre szeljük. Egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a kenyérdarabokat és ráöntjük a mártást. A tetejére pedig kemény tojást reszelünk. Ha a kenyérdarabokat is a tetejére szórjuk, nem fognak elázni. Igen könnyű és nagyon ízletes saláta.

Articsóka sali

Hozzávalók

1 nagyobb articsóka

citromlé

olívaolaj

mustár, só, bors

Elkészítés

Először is mártást készítünk 1 ek citromlével és 5 ek olajjal. Majd ízlés szerint mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Az articsóka szárát levágjuk, fejét megfőzzük. Leveleit még melegen leszedegetjük. A közepét is felszeleteljük és így mindent a mártásba tehetünk.

Avokádó saláta

Hozzávalók

só, bors, mustár, citromlé

10 ek olívaolaj

1 csokor petrezselyem

mentalevél

4-5 avokádó

Elkészítés

Az olajból 2 ek citromlével, 2 kk mustárral és a fűszerekkel, sóval, borssal elkészítjük a mártást. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk és kb. fél centis darabokra szeleteljük. A darabokat leöntjük a mártással és tálalkáskor meghintjük finomra szeletetelt petrezselyemmel és mentalevéllel.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 19
Havi: 72
Össz.: 27 034

Látogatottság növelés
Oldal: Olívaolajos saláták
Vegasali - © 2008 - 2024 - vegasali.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »