Kenyérsaláta fokhagymával
Hozzávalók
1 dl olaj
olívaolaj
2 fej saláta
fokhagyma izlés szerint
2 szelet fehérkenyér
1 keményre főzött tojás
só, bors, mustár
Elkészítés
Az olívaolajból sóval, borssal és mustárral izlés szerint mártást készítünk. (tehetünk még hozzá egy kis borecetet is) A kenyeret kockákra vágjuk és fokhagymás olajban kisütjük. A megmosott salátát megszárítjuk, majd hosszúkás, vékony szeletekre szeljük. Egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a kenyérdarabokat és ráöntjük a mártást. A tetejére pedig kemény tojást reszelünk. Ha a kenyérdarabokat is a tetejére szórjuk, nem fognak elázni. Igen könnyű és nagyon ízletes saláta.
Articsóka sali
Hozzávalók
1 nagyobb articsóka
citromlé
olívaolaj
mustár, só, bors
Elkészítés
Először is mártást készítünk 1 ek citromlével és 5 ek olajjal. Majd ízlés szerint mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Az articsóka szárát levágjuk, fejét megfőzzük. Leveleit még melegen leszedegetjük. A közepét is felszeleteljük és így mindent a mártásba tehetünk.
Avokádó saláta
Hozzávalók
só, bors, mustár, citromlé
10 ek olívaolaj
1 csokor petrezselyem
mentalevél
4-5 avokádó
Elkészítés
Az olajból 2 ek citromlével, 2 kk mustárral és a fűszerekkel, sóval, borssal elkészítjük a mártást. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk és kb. fél centis darabokra szeleteljük. A darabokat leöntjük a mártással és tálalkáskor meghintjük finomra szeletetelt petrezselyemmel és mentalevéllel.