Kapros- tejfölös krumplisaláta
Hozzávalók
1 doboz tejföl
60 dkg krumpli
kevés vöröshagyma
1 kk. porcukor
1 ek. citromlé
1 csokor kapor
1 kígyóuborka
fél fej saláta
bors
köménymag
Elkészítés
Először is elkészítjük a salátaöntetet a tejfölből, az apróra vágott vöröshagymából. Ezt ízesítjük a kaporral, porcukorral, sóval és köménymaggal.
A krumplikat megfőzzük és megtisztítjuk, majd karikákra szeljük. Az uborkát is felszeleteljük és a mártással nyakonöntjük. Hűtőben egy kicsit hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Tálalásnál a tálkákat salátalevéllel kibéleljük és így szervírozzuk a salátát.
Gyors sali
Hozzávalók
1 zacskó mirelit saláta
1 tejföl
majonéz
mustár
citromlé
só
1 kk. cukor
3-4 savanyú uborka
15 dkg sajt
Elkészítés
A sajtot és a savanyú uborkákat apróra szeljük. A mirelit zöldséget megpároljuk és hozzákeverjük. Elkészítjük a salátaöntetet a tejfölből, majonézből, mustárból, citromléből és cukorból ízlés szerint. Majd az egészet összekeverjük.
Babsaláta
Hozzávalók
2 ek. tejföl
2 ek. túró
30 dkg szárazbab
babérlevél (3-4 db)
1 ek. citromlé
1 vöröshagyma
snidling
só
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A citromlét, tejfölt és túrót összekeverjük, majd hozzáadjuk a finomra szelt vöröshagymát és snidlinget, fokhagymát és sót. A szárazbabot a babérlevelekkel puhára főzzük és amikor kihült hozzákeverjük a krémhez.